Technologia żywności. Część 1
Podręcznik dla technikum

WSiP
Technologia żywności. Część 1
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
0 PLN
Nasza cena
12,50 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny – podstawy przetwórstwa żywności.

Zawiera wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2003
  • Format: 16 x 23
  • Oprawa: broszura
  • Tytuł: Technologia żywności. Część 1
    Podtytuł: Podręcznik dla technikum
    Autor: Mieczysław Dłużewski, Jadwiga Chuchlowa, Karol Krajewski, Włodzimierz Kamiński
    Wydawnictwo: WSiP
    Seria: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
    Kod paskowy: 978830207847702
    ISBN: 8302078476
    Kategoria: Podręczniki
    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Rok wydania: 2003
    Ilość stron: 240
    Format: 16 x 23
    Oprawa: broszura
    Waga: 0.34 kg

    Recenzje