Piekarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych. Część 1

WSiP
Piekarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych. Część 1
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
0 PLN
Nasza cena
16,90 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód: piekarz.

W części pierwszej opisano przygotowanie surowców piekarskich do produkcji oraz przetwarzania ich na półprodukty, tj. ciasto pszenne, żytnie, mieszane. Omówiono poszczególne fazy produkcji różnych gatunków pieczywa oraz towarzyszące im procesy i operacje technologiczne. Podano podstawowe wiadomości dotyczące klasyfikacji mąki oraz teorii wytwarzania ciasta. Jako materiał uzupełniający umieszczono na końcu książki 61 tabel technologicznych, w których podano ilość stosowanych surowców oraz tzw. sposoby prowadzenia ciasta na produkowane gatunki pieczywa.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2004
  • Format: 14 x 20
  • Oprawa: broszura
  • Tytuł: Piekarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych. Część 1
    Autor: Antoni Reński
    Wydawnictwo: WSiP
    Kod paskowy: 978830202371204
    ISBN: 830202371X
    Kategoria: Podręczniki
    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Rok wydania: 2004
    Ilość stron: 260
    Format: 14 x 20
    Oprawa: broszura
    Waga: 0.285 kg

    Recenzje