Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności
14/2016

WSiP
Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
66,10 PLN
Nasza cena
60,08 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 54,33 zł

Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Omawia najczęściej występujące błędy w trakcie przygotowania wyrobów piekarskich. Publikacja szczegółowo przedstawia budowę receptur piekarskich i obliczenia związane z nimi. Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę najczęściej występujących obliczeń na omawianym etapie technologicznym. Publikacja koncentruje się na przygotowaniu wszystkich surowców, których używa się w produkcji pieczywa. Zawiera mnóstwo praktycznych wskazówek. Opracowanie omawia szczegółowo procesy zachodzące w trakcie powstawania ciasta żytniego i pszennego. Przedstawia różne metody technologiczne ich produkcji. Omawia otrzymywanie poszczególnych wyrobów piekarskich zarówno metodami ręcznej obróbki jak i maszynowej.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz technik technologii żywności
    Podtytuł: 14/2016
    Autor: Ewa Giemza
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302157103
    Kategoria: Podręczniki
    Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

    MEN: 2016
    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2016
    Ilość stron: 152
    Format: 17.0x24.0cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.238 kg

    Recenzje