Uniwersytecka książka kucharska
Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
35,18 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 33,03 zł
Publikacja, jak każda książka kucharska, prezentuje przepisy. Można się więc z niej dowiedzieć, jak przygotować potrawy tradycyjne (pierogi z kapustą i grzybami) oraz egzotyczne (makaron po koreańsku), dania z niecodziennych składników (na przykład ze... stokrotek) czy ciekawe dodatki (pieprz ziołowy). Ponieważ jednak książka powstała ze szczególnej okazji, jaką jest jubileusz UW, zawiera też krótkie teksty opowiadające o kulinarnych tradycjach uczelni (jak jadali profesorowie i studenci w XIX i XX w.) oraz o tradycjach kulinarnych w ogóle (na przykład jak jadali starożytni Rzymianie). Dodatkową ciekawostkę stanowi fakt, że autorami przepisów są ludzie związani z UW, zajmujący różne stanowiska i zatrudnieni w różnych jednostkach uczelnianych: rektorzy, profesorowie, pracownicy administracyjni Książka w lekkiej, nierzadko zabawnej formie opowiada więc nie tylko o kuchni, ale też o ludziach Uniwersytetu, pozwalając poznać ich od innej, czasem zaskakującej strony.
Szczegóły
Autor: Jacek Kurczewski
Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego
ISBN: 9788323523383
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 192
Format: 14.9x30.5
Oprawa: Twarda
Waga: 0.728 kg
Redakcja: Kurczewski Jacek
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Gramatyka języka angielskiego
Literat
Księga szlaczków
SBM
Detoks cukrowy
Rea
Alkaliczny detoks
Muza