Pracownia produkcji cukierniczej. Cukiernik / technik technologii żywności. Kwalifikacja T.4. Praktyczna nauka zawodu. Szkoły ponadgimnazjalne

WSiP
Pracownia produkcji cukierniczej. Cukiernik / technik technologii żywności. Kwalifikacja T.4. Praktyczna nauka zawodu. Szkoły ponadgimnazjalne
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
84,20 PLN
Nasza cena
76,52 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 70,26 zł

Ćwiczenia praktyczne skierowane do uczniów kształcących się w zawodach cukiernik i technik technologii żywności. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.4 (Produkcja wyrobów cukierniczych).

Publikacja przeznaczona do ćwiczenia praktycznych umiejętności produkcji wyrobów cukierniczych. W każdym rozdziale znajdują się krótki wstęp teoretyczny, którego celem jest przypomnienie najważniejszych informacji, oraz karty pracy, które zazwyczaj zawierają dokładną recepturę produktu i polecenia związane z jego wykonaniem. Konstrukcja pytań w karcie pracy skłania do analizy wykonywanych czynności i wyszukiwania przyczyn ewentualnych niedoskonałości produktu finalnego.

Receptury zawarte w kartach pracy mogą być wykorzystywane także poza szkolną pracownią – do wykonywania domowych wypieków.

Książki z serii Pracownia umożliwiają szlifowanie umiejętności praktycznych i przygotowują do praktycznej części egzaminu.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 20.5 x 28.5 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Pracownia produkcji cukierniczej. Cukiernik / technik technologii żywności. Kwalifikacja T.4. Praktyczna nauka zawodu. Szkoły ponadgimnazjalne
    Autor: Magdalena Kaźmierczak
    Wydawnictwo: WSiP
    Seria: Praktyczna nauka zawodu
    ISBN: 9788302157424
    Kategoria: Podręczniki
    Technikum
    Szkoła branżowa I stopnia

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Książka pomocnicza
    Języki: polski
    Rok wydania: 2016
    Ilość stron: 320
    Format: 20.5 x 28.5 cm
    Oprawa: miękka
    Waga: 0.686 kg

    Recenzje