Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne
16/2016

WSiP
Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
68,30 PLN
Nasza cena
62,06 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 38,35 zł

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach piekarz i technik technologii żywności. Realizuje treści z zakresu czwartej części kwalifikacji T.3 (Przygotowanie pieczywa do dystrybucji).

W publikacji przybliżono wiedzę dotyczącą jakości pieczywa. Starannie omówiono czynniki, które mają na nią największy wpływ. Zawarto wykaz błędów technologicznych, które pozwalają odkryć przyczynę wad gotowych wyrobów i odpowiednio skorygować proces technologiczny. Opisano także chłodzenie, magazynowanie i transport pieczywa. Wiele uwagi poświęcono metodom krojenia i pakowania wypieków. Zdjęcia i rysunki ułatwiają zrozumienie prezentowanych informacji, a pytania i ćwiczenia do wykonania w praktyce stanowią wsparcie w przygotowaniu do egzaminu. Dodatkowym atutem są liczne ciekawostki, które mogą skłonić uczniów do pogłębiania swojej wiedzy.


Szczegóły

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 17 x 24 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Przygotowanie pieczywa do dystrybucji. Kwalifikacja T.3.4. Podręcznik do nauki zawodu piekarz / technik technologii żywności. Szkoły ponadgimnazjalne
    Podtytuł: 16/2016
    Autor: Piotr Dominik, Katarzyna Przybylska-Dominik
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302157127
    Kategoria: Podręczniki
    Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

    MEN: 16/2016
    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Rok wydania: 2016
    Ilość stron: 104
    Format: 17 x 24 cm
    Oprawa: miękka

    Recenzje