Enzymy w technologii spożywczej
Wydawnictwo Naukowe PWN
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
96,84 PLN
Oszczędzasz 3%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 62,43 zł
Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów.
Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem ?przetwórstwa żywności?.
Szczegóły
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301187798
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 480
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.77 kg
Redakcja: J. Whitehurst Rober, van Oort Maarten
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Skąd się biorą wilki
Mila
Dopóki cię nie zdobędę
Prószyński i S-ka
Testy
YA!
Siła innych
Dom Wydawniczy PWN
Księga wieszczb
Czarna Owca
Korona Polskich Gór
Bezdroża
Kształtuj swój charakter
Laurum