Enzymy w technologii spożywczej

Wydawnictwo Naukowe PWN
Enzymy w technologii spożywczej
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
112,10 PLN
Nasza cena
101,90 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 54,79 zł

Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów. Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem ?przetwórstwa żywności?.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Enzymy w technologii spożywczej
    Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
    ISBN: 9788301187798
    Języki: polski
    Rok wydania: 2016
    Ilość stron: 480
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.77 kg
    Redakcja: J. Whitehurst Rober, van Oort Maarten

    Recenzje