Czerwone złoto Kryminał kulinarny

Smak Słowa
Czerwone złoto Kryminał kulinarny
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
38,20 PLN
Nasza cena
30,36 PLN
Oszczędzasz 21%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 18,15 zł

Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera.

Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie. Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.

Kryminał dla smakoszy!

Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 12.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: Czerwone złoto Kryminał kulinarny
    Autor: Hillenbrand Tom
    Wydawnictwo: Smak Słowa
    Seria: KRYMINAŁ KULINARNY
    ISBN: 9788364846731
    Tytuł oryginału: Rotes gold: Ein kulinarischer Krimi
    Tłumacz: Krochmal Anna, Kędzierski Robert
    Języki: polski
    Rok wydania: 2016
    Ilość stron: 348
    Format: 12.5x20.5cm
    Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
    Waga: 0.416 kg

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: