Buonissima Podróż po kuchni włoskiej
Filo
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
Nasza cena
61,10 PLN
Oszczędzasz 12%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 42,93 zł
Jakie słowo przychodzi nam do głowy kiedy myślimy o kuchni włoskiej Przepyszna, wyborna, smakowita, najlepsza słowem buonissima! Książka Buonissima to smaczna podróż po Italii od Alp po Sycylię. Wyprawa po smakach, zapachach, krajobrazach głównych regionów Włoch. Po wielu latach podróżowania po Półwyspie Apenińskim i pracy w tamtejszych restauracjach autorka opisuje włoską kulturę jedzenia, regionalne produkty i typowe potrawy. Książka przedstawia włoskie podejście do jedzenia celebrację i przeżywanie każdego kęsa wszystkimi zmysłami. Bo taka jest właśnie kuchnia włoska zmysłowa jak urocze czerwone ciasteczka i ponętna jak subtelna cielęcina w winie Marsala. Buonissima to ponad 100 przepysznych łatwych przepisów, podzielonych na regiony, okraszonych przewodnikiem po najlepszych włoskich wędlinach, serach, oliwach, przyprawionych opisami włoskiego rzemiosła i kultury jedzenia.
Ta książka jest dla mnie podróżą do mojej umiłowanej Italii. Miejsca, krajobrazy, zapachy, smaki wszystko mnie urzeka. Uwielbiam te najprostsze potrawy, aglio, olio i peperoncino, które autorka przypomina, a mnie leci ślina!
Jerzy Stuhr
To bardzo kompetentny przewodnik po kuchniach całego Półwyspu Apenińskiego, pozwalający zrozumieć fenomen la dolce vita i jego koniecznego elementu, il buon mangiare. Z przyjemnością stawiam książkę Pani Justyny na półce mej kulinarnej biblioteczki, świetnie zarazem wiedząc, że nader często będzie stamtąd wyjmowana.
Robert Makłowicz
Szczegóły
Autor: Justyna Czekaj-Grochowska
Wydawnictwo: Filo
ISBN: 9788362903276
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 352
Format: 21.0x28.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.586 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Seks zaczyna się w kuchni
Vocatio
Moja mała francuska kuchnia
Albatros
W kuchni mamy i córki
Marginesy
Lody Domowa manufaktura
Pascal
Wielkie mycie zębów w zoo
Esteri
Kuchnia afrodyzjaków
Harde
Bez cukru, a słodkie
Pascal
Kuchnia koreańska
Astrum