Zaburzenia lipidowe
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
56,97 PLN
Oszczędzasz 4%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 52,03 zł
Na powstawanie zmian miażdżycowych w tętnicach wpływają przede wszystkim zaburzenia lipidowe (m.in. nadmiar cholesterolu lub zbyt małe stężenie dobrego cholesterolu HDL w osoczu krwi), a także nadciśnienie tętnicze, palenie papierosów, otyłość, cukrzyca, mała aktywność fizyczna. Właściwe odżywianie i zdrowy tryb życia mogą jednak nawet w takich przypadkach zminimalizować ryzyko wystąpienia groźnych chorób układu krążenia, prowadzących m.in. do zawału serca lub udaru mózgu. W tym poradniku Czytelnik znajdzie rady, jak zmienić dietę, jakich potraw należy unikać, a z jakich produktów przyrządzać posiłki, aby poprawić stężenia lipidów we krwi. Propozycje tygodniowych jadłospisów i przepisy kulinarne ułatwią zastosowanie wskazanej diety. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.
Szczegóły
Autor: Barbara Cybulska, Longina Kłosiewicz-Latoszek, Aleksandra Cichocka
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Seria: Instytut żywności i żywienia zaleca
Kod paskowy: 9788320033151
ISBN: 8320033152
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 164
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.235 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Uwolnij się od stresu
Vocatio
Zielona herbata Cudowny lek
Literat
Wylecz się sam. Megadawki witamin
Oficyna Wydawnicza ABA
Lecz się jedzeniem
Diety do zadań specjalnych
Diety do zadań specjalnych
Słowne (dawniej Burda Książki)