Marketing smaku
Jak promować produkty regionalne, usługi gastronomiczne oraz organizować wydarzenia kulinarne

Esteri
Marketing smaku
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
19,01 PLN
Nasza cena
15,24 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 13,66 zł

Zarówno w naszym kraju, jak i za granicą Made in Italy jest symbolem jakości i smaku. Powszechnie rozpoznajemy włoskie produkty, wykorzystujemy włoskie przepisy oraz znamy ich restauracje. Marketing smaku jest książką, która w przystępny sposób przedstawia, jak oni to robią. Slawka G. Scarso i Luciana Squadrilli prezentują efekty swoich studiów i licznych doświadczeń praktycznych związanych z zastosowaniem współczesnych koncepcji i narzędzi marketingowych do wszelkich aktywności związanych ze sprzedażą produktów żywnościowych (tych regionalnych i ogólnokrajowych), działalnością gastronomiczną i turystyką kulinarną. Jest tu mowa nie tylko o marketingu tradycyjnym, ale też o działaniach marketingowych w Internecie oraz organizacji wydarzeń kulinarnych (eventów). Treści prezentowane w książce ilustrowane są bardzo licznymi przykładami praktycznymi, które prezentują działania marketingowe, jakie podejmują włoscy producenci i restauratorzy w XXI wieku. dr hab. Witold Kowal, prof. UE Dyrektor Instytutu Marketingu Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu Kompleksowy przewodnik, pełnen danych, grafik i kolorowych zdjęć, ułatwiający pogłębianie wiedzy na temat wszystkich aspektów dotyczących marketingu odnoszącego się do jedzenia i gastronomii: - analiza rynku produktów regionalnych i gastronomii, - narzędzia, które można wykorzystać do informowania o gastronomii w internecie, - organizacja wydarzeń kulinarnych, - opowieści o tych, którym się udało i dlaczego.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
EDRA Urban & Partner sp. z o.o.
ul. Kościuszki 29
50-011 Wrocław (Polska)
tel: 713306189
email: biuro@edraurban.pl


Szczegóły

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 19.0x23.0cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Marketing smaku
    Podtytuł: Jak promować produkty regionalne, usługi gastronomiczne oraz organizować wydarzenia kulinarne
    Autor: Luciana Squadrilli, Slawka G. Scarso
    Wydawnictwo: Esteri
    ISBN: 9788365625601
    Tytuł oryginału: Marketing del gusto. Modelli di business
    Język oryginału: włoski
    Tłumacz: Niedźwiedź Grzegorz
    Języki: polski
    Rok wydania: 2017
    Ilość stron: 312
    Format: 19.0x23.0cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.696 kg

    Recenzje