Super zboża
Wszystko, co musisz wiedzieć o kaszy jaglanej, owsie, teffie, orkiszu i sorgo
Vivante
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
Nasza cena
27,72 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 26,57 zł
Piąta książka z serii Superfoods to kompleksowe omówienie wspaniałych właściwości zbóż uprawianych niekiedy od tysięcy lat, które ze względu na walory smakowe i zdrowotne wracają na nasze stoły. Proso, teff , sorgo to tylko niektóre z nich. Z tej książki dowiesz się również jak wykorzystywać w kuchni pełnoziarnisty orkisz, pszenicę płaskurkę, czy ubogi w cholesterol owies. W książce znajdziesz także 75 prostych przepisów na całe mnóstwo pysznych i zdrowych potraw z super zbóż od puszystych pożywnych babeczek aż po rozgrzewające i sycące zupy. Spróbuj chrupiących jabłek ala farro, migdałowej sałatki energetycznej, zupy pomidorowej z sorgo, kanapek z soczewicą i teff, gulaszu z brukselką i kaszą jaglaną, czy pysznych pełnoziarnistych brownies. __ O autorce: Kim Lutz kucharka, autorka książek, mama i weganka. Kiedy u jej syna zdiagnozowano wiele silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem, lecz przede wszystkim przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę. Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych oraz stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak Chicago Sun-Times, VegNews czy Chicago Parent. Prowadzi również bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo Kobiece Agnieszka Stankiewicz-Kierus sp. k.
Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 6
15-111 Białystok (Polska)
tel: 794200649
email: handlowy@wydawnictwokobiece.pl
Szczegóły
Podtytuł: Wszystko, co musisz wiedzieć o kaszy jaglanej, owsie, teffie, orkiszu i sorgo
Autor: Kim Lutz
Wydawnictwo: Vivante
ISBN: 9788365601469
Tytuł oryginału: Ancient grains
Tłumacz: Kmieć-Krzewniak Katarzyna
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 192
Format: 16.8x20.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kuchnia indyjska Najlepsze przepisy
Publicat
Green Kitchen. Zielono zdrowo
Buchmann
Lody Domowa manufaktura
Pascal
Hummusy i pasty
Znak JednymSłowem
Wegańska kuchnia indyjska
Purana