Batch. Ponad 200 przepisów porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni
Otwarte
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
46,49 PLN
Oszczędzasz 23%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch: 1. Korzystaj z naturalnych składników. 2. Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść). 3. Powiedz nie marnowaniu żywności. 4. Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji. 5. Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata. 6. Nie bój się eksperymentować. 7. Zakręcaj słoiki w towarzystwie. Zakasz rękawy i do roboty. Just batch it!
Szczegóły
Autor: Joel MacCharles, Dana Harrison
Wydawnictwo: Otwarte
ISBN: 9788375154467
Język oryginału: angielski
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 352
Oprawa: Twarda