Prowadzenie produkcji zwierzęcej. Kwalifikacja ROL.04 Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. Część 2. Szkoły ponadgimnazjalne
WSiP
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
73,14 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 65,70 zł
Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożądanych efektów hodowli. Dokładnie opisano też kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże.
Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego – mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Omawia także produkcję ekologiczną – zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.
Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego – mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Omawia także produkcję ekologiczną – zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym.
Szczegóły
Autor: Barbara Biesiada-Drzazga, Alina Janocha
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302167775
Kategoria: Podręczniki
Technikum
MEN: 2017
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 240
Format: 16 x 23 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.365 kg