Hummus za'atar i granaty (Uszkodzona okładka)
Kulinarna podróż po Libanie
Buchmann
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
36,32 PLN
Oszczędzasz 49%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich. Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu MasterChef, której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www. blogsamar. com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach KUKBOOK, Kuchnia oraz Smak. Częsty gość programów telewizyjnych.
Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich. Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu MasterChef, której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www. blogsamar. com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach KUKBOOK, Kuchnia oraz Smak. Częsty gość programów telewizyjnych.
Szczegóły
Podtytuł: Kulinarna podróż po Libanie
Autor: Khanafer Samar
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328025974
Języki: polski
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 320
Format: 21.5x27.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.43 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Jagiełło pod prysznicem
Literatura
Smaki Izraela
Buchmann
Animalium. Muzeum Zwierząt
Dwie Siostry
Tam mieszkam.
Życie Polaków za granicą
Życie Polaków za granicą
Marginesy
Jajecznica Kolumba
Literatura