Chemia żywności Tom 2
Biologiczne właściwości składników żywności

Wydawnictwo Naukowe PWN
Chemia żywności Tom 2
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
123,40 PLN
Nasza cena
112,19 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 91,98 zł

Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 2 opisano: - witaminy; - rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego; - alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności; - toksyny surowców żywnościowych; - dodatki do żywności i suplementy diety; - analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2018
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Chemia żywności Tom 2
    Podtytuł: Biologiczne właściwości składników żywności
    Autor: Opracowanie zbiorowe
    Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
    ISBN: 9788301196264
    Języki: polski
    Rok wydania: 2018
    Ilość stron: 344
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.59 kg
    Redakcja: Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna

    Recenzje