Kuchenny Kredens. Smaki kuchni przedwojennej
Znak Horyzont
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
32,31 PLN
Oszczędzasz 29%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Przejadły ci się baby ganoush, wegańskie desery i cudowne diety celebrytek? Wieczorem do nowego odcinka ukochanego serialu zjadłabyś krem szodonowy, mleczko z cukrem palonym lub leguminę z sera?
Razem z Moniką Śmigielską wróć do polskiej tradycji kulinarnej. Wystarczy, że otworzysz "Kuchenny kredens" i swoją lodówkę. To właśnie w tej – innej niż wszystkie – książce kulinarnej znajdziesz dawne, oryginalne receptury na frykasy, które niegdyś królowały na stołach naszych babć.
Dowiesz się, jak w swojej kuchni odtworzyć zapomniane polskie smaki. Zakosztujesz aromatycznej pieczeni huzarskiej, zjesz krem mrożony z kasztanów, zrobisz kluski saskie i forszmak. Autorka bloga kulinarnego Kuchenny kredens przypomina, że kuchnia stanowi serce każdego domu, a posiłek jest spotkaniem przy wspólnym stole z tymi, których kochamy. Ich uśmiech, smaki i zapachy pamiętamy z własnego dzieciństwa. Teraz odkryjesz je na nowo.
Razem z Moniką Śmigielską wróć do polskiej tradycji kulinarnej. Wystarczy, że otworzysz "Kuchenny kredens" i swoją lodówkę. To właśnie w tej – innej niż wszystkie – książce kulinarnej znajdziesz dawne, oryginalne receptury na frykasy, które niegdyś królowały na stołach naszych babć.
Dowiesz się, jak w swojej kuchni odtworzyć zapomniane polskie smaki. Zakosztujesz aromatycznej pieczeni huzarskiej, zjesz krem mrożony z kasztanów, zrobisz kluski saskie i forszmak. Autorka bloga kulinarnego Kuchenny kredens przypomina, że kuchnia stanowi serce każdego domu, a posiłek jest spotkaniem przy wspólnym stole z tymi, których kochamy. Ich uśmiech, smaki i zapachy pamiętamy z własnego dzieciństwa. Teraz odkryjesz je na nowo.
Szczegóły
Autor: Monika Śmigielska
Wydawnictwo: Znak Horyzont
ISBN: 9788324042364
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 272
Oprawa: Twarda
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Tato a po co
Multico
Z tatą w przyrodę
Multico
Kuchnia Grecka
Pascal
Z tatą na dinozaury
Multico
Szkoła gotowania Marka Łebkowskiego
Publicat