Jak to zrobić w kuchni?
Vesper
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
31,32 PLN
Oszczędzasz 22%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 22,81 zł
?Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).
Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie ? takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać ? ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł ? począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską?.
? James Peterson
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo Vesper Sp.z o.o.
Gdyńska 30 A
62-004 Czerwonak (Polska)
tel: 618686795
email: handlowy@inrock.pl
Szczegóły
Autor: James Peterson
Wydawnictwo: Vesper
ISBN: 9788377312728
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Helińska Ewa
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 432
Format: 16.9x22.4
Oprawa: Twarda
Waga: 1.11 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
365 obiadów na polskim stole
Publicat
Włoska kuchnia na polskim stole
Publicat
Sztuka gotowania
Buchmann
Karteczki samoprzylepne 50x50 mm 250K. (80811)
Panta Plast