Italia do zjedzenia (Uszkodzona okładka)
Buchmann
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
44,43 PLN
Oszczędzasz 37%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
"Włochy są jak tort wysoki do nieba. Żeby skosztować jego warstw nasączonych przeszłością, potrzeba cicerone na miarę Bartka Kieżuna. Smakosz i erudyta zabiera nas w podróż, w której historia, sztuka i kulinaria prowadzą do źródeł smaku." Daria Pawlewska, redaktorka naczelna magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK "Bartek Kieżun napisał niezwykle pięknie i mądrze o moim kraju. Żałuję, że książka nie może przekazać bezpośrednio smaku i aromatu opisywanych potraw, ale po to trzeba pojechać do Włoch, do czego Italia do zjedzenia znakomicie zachęca." Tessa Capponi-Borawska "Wszystko jest tu autentyczne, sprawdzone, widziane i smakowane. Italia do zjedzenia jest zwiastunem nowej, nie sztampowej kuchni włoskiej. Bartek prezentuje dania, o których pewnie nawet niektórzy Włosi nie mają pojęcia, a także śmiałe, autorskie modyfikacje znanych przepisów. Książkę dosłownie pochłonąłem." Jacek Szklarek, prezes Slow Food Polska
"Włochy są jak tort wysoki do nieba. Żeby skosztować jego warstw nasączonych przeszłością, potrzeba cicerone na miarę Bartka Kieżuna. Smakosz i erudyta zabiera nas w podróż, w której historia, sztuka i kulinaria prowadzą do źródeł smaku." Daria Pawlewska, redaktorka naczelna magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK "Bartek Kieżun napisał niezwykle pięknie i mądrze o moim kraju. Żałuję, że książka nie może przekazać bezpośrednio smaku i aromatu opisywanych potraw, ale po to trzeba pojechać do Włoch, do czego Italia do zjedzenia znakomicie zachęca." Tessa Capponi-Borawska "Wszystko jest tu autentyczne, sprawdzone, widziane i smakowane. Italia do zjedzenia jest zwiastunem nowej, nie sztampowej kuchni włoskiej. Bartek prezentuje dania, o których pewnie nawet niektórzy Włosi nie mają pojęcia, a także śmiałe, autorskie modyfikacje znanych przepisów. Książkę dosłownie pochłonąłem." Jacek Szklarek, prezes Slow Food Polska
Szczegóły
Autor: Kieżun Bartek
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328046962
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 288
Format: 21.5x28.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.262 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
W kuchni z miłością
Esprit
Smaki Izraela
Buchmann
Retrowarzywa
Samo Sedno
W słoiku Przetwory na cały rok
Publicat
Lody Domowa manufaktura
Pascal
Walka o ulice. Jak odzyskać miasto dla ludzi
Wysoki Zamek
Leksykon smaków
Buchmann