Kuchnia Polska w przepisach Lucyny Ćwierczakiewiczowej
NOWY ŚWIAT
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
27,60 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Ta książka to uczta dla miłośników tradycji w polskiej kuchni. Zebrano tu najciekawsze przepisy z poradników kulinarnych Lucyny Ćwierczakiewiczowej - najsłynniejszej polskiej XIX-wiecznej autorki książek kucharskich. Ci, którzy chcą odpocząć w kuchni i uważają, że gotowanie posiada walor wyższej sztuki, a nie jest jedynie koniecznym etapem na drodze do zaspokojenia głodu, znajdą w książce z przepisami Lucyny Ćwierczakiewiczowej swoisty przewodnik po świecie dawnej kuchni. Lucyna Ćwierczakiewiczowa jest uważana za rzeczniczkę tradycyjnej kuchni polskiej. W dobie mody na hobbystyczne gotowanie i slow food niejednokrotnie czasochłonne i wymagające przepisy Ćwierczakiewiczowej są w stanie zaspokoić tęsknotę współczesnego człowieka do jedzenia tradycyjnego (w najlepszym tego słowa znaczeniu) naturalnego i zarazem smacznego. Pozwalają one także wykonać samodzielnie potrawy i produkty, co, do których przyzwyczailiśmy się, że normalnie się je kupuje. Zresztą sama pani Ćwierczakiewiczowa twierdzi, że dom, w którym każdą rzecz za gotowy grosz kupują, jest na podobieństwo hotelu, gdzie nie ma nic własnego.
Szczegóły
Autor: Chrzanowska Anna (opracowanie)
Wydawnictwo: NOWY ŚWIAT
ISBN: 83-7386-222-6
Języki: polski
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 468
Format: 17.5x24.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.875 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Ekologia człowieka Tom 2 Ewolucja i dostosowanie biokulturowe
Wydawnictwo Naukowe PWN
Dziecko rodzice adopcja
Impuls