Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

WSiP
Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
93,70 PLN
Nasza cena
85,20 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 66,78 zł

Podręcznik do kwalifikacji TG.07 (Sporządzanie potraw i napojów) opracowany zgodnie z podstawą programową 2017 kształcenia w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych w pełni pokrywa również materiał do kwalifikacji HGT.02 (Przygotowanie i wydawanie dań) do podstawy programowej 2019.

W podręczniku omówiono zagadnienia z zakresu PDG, KPS, BHP oraz kwalifikacji HGT.02 / TG.07, która dotyczy wyposażenia zakładów gastronomicznych. Publikacja stanowi swoisty przewodnik dla osoby kształcącej się w zawodzie kucharza lub technika żywienia i usług gastronomicznych. Autorka najpierw przedstawia problematykę BHP, ze szczególnym uwzględnieniem zasad bezpiecznej pracy na stanowisku kucharza, następnie wprowadza w zagadnienia ekonomiczne, opisuje najważniejsze postanowienia prawa pracy, kwestie umów o pracę i zakładania własnej działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń może zobaczyć swoje przyszłe miejsce na rynku pracy. W podręczniku zostało także zaprezentowane wyposażenie poszczególnych typów lokali gastronomicznych. Autorka tłumaczy też, jak ważne są kondycja psychiczna pracownika i jego kultura osobista. Te ostatnie zagadnienia zostały omówione razem z efektami kształcenia KPS.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Przedstawiono tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2018
  • Format: 17 x 24.5 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych
    Autor: Zienkiewicz Marzanna
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302173592
    Kategoria: Podręczniki
    Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2018
    Ilość stron: 456
    Format: 17 x 24.5 cm
    Oprawa: miękka
    Waga: 0.64 kg

    Recenzje