Basza smaku

SQN - Sine Qua Non
Basza smaku
Wysyłka:
1 - 2 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
37,91 PLN
Nasza cena
29,91 PLN
Oszczędzasz 22%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 29,18 zł

Wyobraź sobie, że za pomocą potraw możesz wpływać na emocje innych ludzi. Wyobraź sobie, że jesteś w stanie odkryć wszystkie istniejące smaki. Jeśli to potrafisz, jesteś... baszą smaku.
Imperium osmańskie, XVII wiek. Młody, wybitnie utalentowany kucharz, dzięki ogromnej biegłości w sztuce przyrządzania dań, dostaje się do pałacowej kuchni. Jego celem nie są jednak uznanie czy bogactwa, ale zemsta. Gdy chłopak przekracza mury pałacu, prawda powoli zaczyna wychodzić na jaw. Czyżby już tu kiedyś był?
Stopniowo poznajemy sekrety jego dzieciństwa: brutalna masakra na rodzinie sułtańskiej, ucieczka z pałacu, droga do doskonalenia się w sztuce kulinarnej, niezwykli przewodnicy pomagający zdobyć niecodzienne umiejętności, a także Kamer - jego jedyna miłość i największa strata.
Historia pełna aromatycznych opowieści o pasji gotowania, splendorze tureckiego dworu i wielkiej miłości, dzięki której życie smakuje jeszcze wspanialej.
To niezwykła historia, która potwierdza, że przez żołądek można trafić zarówno do pałacu sułtana, jak i serca wybranki. Wysmakowane opisy dań, kultury i zwyczajów Turcji z XVII wieku przenoszą nas i pozwalają poczuć klimat miejsca, które do dziś inspiruje nie tylko smakoszy, lecz także artystów. To jedna z tych książek, dzięki którym możemy przenieść się w czasie i poczuć zapach, smak oraz zobaczyć kolory Stambułu. Absolutnie do zjedzenia!

Szczegóły

  • Rok wydania: 2018
  • Format: 13.5x21.0cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: Basza smaku
    Autor: Ersin Sayg'n
    Wydawnictwo: SQN - Sine Qua Non
    ISBN: 9788365836410
    Tytuł oryginału: Pir-i Lezzet
    Tłumacz: Mazurek Izabella
    Języki: polski
    Rok wydania: 2018
    Ilość stron: 384
    Format: 13.5x21.0cm
    Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
    Waga: 0.406 kg

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: