Mięso i przetwory drobiowe
Technologia, higiena, jakość

Wydawnictwo Naukowe PWN
Mięso i przetwory drobiowe
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
94,00 PLN
Nasza cena
89,50 PLN
Oszczędzasz 5%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 84,76 zł

W książce przedstawiono w sposób nowoczesny, z uwzględnieniem norm Unii Europejskiej, zagadnienia dotyczące technologii, higieny produkcji produktów z mięsa drobiowego oraz jakości mięsa drobiowego i przetworów drobiowych. Szczególną uwagę zwrócono na bezpieczeństwo zdrowotne produktów drobiowych oraz zasady sanitarne i weterynaryjne w produkcji mięsa i przetworów drobiowych. Omówiono też , ważny z punktu widzenia ochrony środowiska, temat ekologicznego gospodarowania wodą oraz ściekami w rzeźniach i przetwórniach drobiu. Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów akademii rolniczych, politechnik, instytutów branżowych - wydziałów technologii żywności, medycyny weterynaryjnej. Będzie również przydatny lekarzom weterynarii sprawującym nadzór sanitarny na terenie zakładów drobiarskich oraz technologów żywności i pracowników związanych z produkcją i dystrybucją produktów drobiowych, hodowców i producentów drobiu, pracowników inspekcji weterynaryjnej.

Kraj produkcji: PL

Producent:
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 226954800
email: bok@pwn.com.pl


Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Mięso i przetwory drobiowe
    Podtytuł: Technologia, higiena, jakość
    Autor: Opracowanie zbiorowe
    Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
    ISBN: 9788301200435
    Języki: polski
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 574
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.94 kg
    Redakcja: Grabowski Tadeusz, Kijowski Jacek

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: