Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
216,50 PLN
Nasza cena
196,86 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 189,88 zł

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.
Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.
Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
    Autor: Henryk Gertig, Juliusz Przysławski
    Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
    ISBN: 9788320036039
    Języki: polski
    Rok wydania: 2019
    Ilość stron: 468
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.745 kg

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: