Polskie mięso
Jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Polskie mięso
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
34,90 PLN
Nasza cena
27,06 PLN
Oszczędzasz 23%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 23,33 zł

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery. ?Polskie mięso? to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia ? tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 13.2x21.0cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: Polskie mięso
    Podtytuł: Jak zostałem weganinem i przestałem się bać
    Autor: Jaś Kapela
    Wydawnictwo: Wydawnictwo Krytyki Politycznej
    ISBN: 9788365853684
    Języki: polski
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 336
    Format: 13.2x21.0cm
    Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
    Waga: 0.405 kg

    Recenzje