Tradycje kulinarne Finlandii

Hanami
Tradycje kulinarne Finlandii
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
64,00 PLN
Nasza cena
53,13 PLN
Oszczędzasz 17%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat natury, i racjonalne zarządzanie składnikami to jej kolejne cechy. Tradycje kulinarne Finlandii to kolejna książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - badaczki kultury żywieniowej, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych kulinarnych nagród.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: Tradycje kulinarne Finlandii
    Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
    Wydawnictwo: Hanami
    ISBN: 9788365520272
    Języki: polski
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 240
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
    Waga: 0.655 kg

    Recenzje