Jak zrobić ser w domu

Pascal
Jak zrobić ser w domu
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
33,29 PLN
Oszczędzasz 34%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Gdyby nie Joanna, nigdy bym się nie odważyła samodzielnie zrobić sera. Przepisy w książce są tak proste i zrozumiałe, że skorzystają z nich zarówno osoby chcące produkować sery profesjonalnie, jak i amatorzy-entuzjaści, miejscy weekendowi serowarzy. Ewa Wagner, redaktor naczelna magazynu ?Kuchnia? Poradnik domowego serowarstwa Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz się, jak zrobić panir czy mozzarellę, rozkoszuj się smakiem ricotty czy szampana z serwatki. Zrób sobie ser i zobacz, jakie to łatwe!

Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 15.8x24.2
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Jak zrobić ser w domu
    Autor: Joanna Włodarska
    Wydawnictwo: Pascal
    ISBN: 9788381033206
    Języki: polski
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 256
    Format: 15.8x24.2
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.602 kg

    Recenzje