Najnowszka kuchnia. Piekarnia i Cukiernia. Wytworna i Gospodarska.
Graf_ika
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
Nasza cena
68,11 PLN
Oszczędzasz 21%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 67,17 zł
Dwa tomy w jednym woluminie: Najnowsza kuchnia wytworna i gospodarska oraz "Piekarnia i cukiernia wytworna i gospodarska". Reprint wydań z 1904 i 1908 roku.
Tom I:
- Liczne tablice, zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej.
- Podział i rozpoznawanie mięsa, dobre rady, sosy, zupy (ciepłe, zimne, postne), dodatki do zup; ciasta do pasztetów i pasztety, ryby i raki, ryby morskie, wołowina, biszkopty, pączki i faworki, kremy, galarety i wszystko czego dusza zapragnie.
Tom II:
- Przygotowanie i pieczenie różnego pieczywa niesłodkiego: chleby, bułki, rogale.
- Ciasta drożdżowe słodkie; ciasta parzone, kruche, francuskie i biszkoptowe, ciasta migdałowe i śmietanowe, torty i mazurki, pierniki, marcepany.
Tom I:
- Liczne tablice, zawierająca 1249 przepisów gospodarskich, z uwzględnieniem kuchni jarskiej.
- Podział i rozpoznawanie mięsa, dobre rady, sosy, zupy (ciepłe, zimne, postne), dodatki do zup; ciasta do pasztetów i pasztety, ryby i raki, ryby morskie, wołowina, biszkopty, pączki i faworki, kremy, galarety i wszystko czego dusza zapragnie.
Tom II:
- Przygotowanie i pieczenie różnego pieczywa niesłodkiego: chleby, bułki, rogale.
- Ciasta drożdżowe słodkie; ciasta parzone, kruche, francuskie i biszkoptowe, ciasta migdałowe i śmietanowe, torty i mazurki, pierniki, marcepany.
Szczegóły
Autor: Marta Norkowska
Wydawnictwo: Graf_ika
Kod paskowy: 9788361889885
ISBN: 978-83-61889-88-5
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 656
Format: 157 x 217 mm
Oprawa: twarda
Waga: 1.02 kg