ZIOŁA Nowa encyklopedia

Jedność
ZIOŁA Nowa encyklopedia
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
55,01 PLN
Nasza cena
44,08 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 33,15 zł

Książka stanowi nieocenione źródło wiedzy. Zawiera informacje o 170 roślinach popularnych w całej Europie, cenne wskazówki dotyczące sposobu i optymalnego okresu zbioru ziół oraz najlepszego wykorzystania ich właściwości leczniczych. Dodatkowo obszerna, obejmująca ponad 100 haseł część poświęcona najczęstszym dolegliwościom, a w każdej z nich przyporządkowano odpowiednie receptury na maceraty czy napary. Poza tym zamieszczono 120 przepisów kulinarnych pozwalających w pełni docenić zalety aromatycznych przypraw ziołowych. Ta część to prawdziwa książka kucharska, dzięki której można szybko przygotować tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery. Ta encyklopedia to coś więcej niż teoretyczne informacje o roślinach - są w niej także ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii. To prawdziwa gratka nie tylko dla miłośników zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem. To także praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne. Książka zawiera także wskazówki, jak samodzielnie uprawiać zioła i jak zbierać rośliny dziko rosnące.
Odbiorcy
- miłośnicy zdrowego stylu życia, naturalnych metod leczenia i pysznych potraw z ziołowym aromatem
- osoby, które interesują się ziołami i chcą poszerzyć swoją wiedzę
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę
- ciekawostki o wykorzystywaniu ziół w leczeniu, kosmetykach i gastronomii
- to praktyczny poradnik medycyny naturalnej, z którego można się dowiedzieć, jak łagodzić częste problemy zdrowotne, przy których nie trzeba sięgać po leki syntetyczne
- jedna z części to prawdziwa książka kucharska, z którą szybko przygotujesz tarty, zupy, makarony, ziołowe omlety i sałatki, a także desery, konfitury, galaretki, dżemy, syropy, likiery

Szczegóły

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 16,8x24 cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: ZIOŁA Nowa encyklopedia
    Autor: Paola Mancini, Barbara Polettini
    Wydawnictwo: Jedność
    ISBN: 9788376606835
    Języki: polski
    Rok wydania: 2019
    Ilość stron: 384
    Format: 16,8x24 cm
    Oprawa: Twarda

    Recenzje