Hashimoto na widelcu
Feeria
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
47,03 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Mówi się, że XXI wiek to stulecie chorób tarczycy albo prawidłowego ich diagnozowania. Z najpowszechniejszą z nich, chorobą Hashimoto, zmaga się już prawie 5% spośród nas. Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy dziesięciokrotnie częściej dotyka kobiet, głównie po trzydziestce, niż mężczyzn, ale z roku na rok przybywa też cierpiących na nie dzieci i nastolatków. Niestety nie ma skutecznego środka, który pozwoliłby wyleczyć tę chorobę, można jedynie trzymać ją na wodzy dzięki lekom, diecie i stylowi życia. Dostępne informacje dotyczące diety bywają jednak sprzeczne, co wywołuje dezorientację wśród chorych. Wiesz już, że jesteś "motylkiem", zdiagnozowano u ciebie hashimoto. Nie masz pojęcia, co właściwie powinnaś jeść, a czego nie? Czujesz się przytłoczona zmianami, które powinnaś wprowadzić? Masz problem z utrzymaniem prawidłowej wagi? Jeśli na którekolwiek z tych trzech pytań odpowiedziałaś tak, ten poradnik jest właśnie dla ciebie. Znana i lubiana dietetyczka-hedonistka, Magdalena Makarowska, która pomogła już tysiącom pacjentów, tym razem bierze na warsztat chorobę Hashimoto. Dzięki jej książce zrozumiesz swoje schorzenie, nauczysz się samodzielnie dokonywać właściwych wyborów dietetycznych i przekonasz się, że nie jest to szczególnie trudne ani nie wymaga wielu poświęceń. Dodatkowym wsparciem dla czytelników jest część napisana przez psycholożkę, która na co dzień pracuje z "motylkami".
Szczegóły
Autor: Magdalena Makarowska
Wydawnictwo: Feeria
ISBN: 9788372298300
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 450
Format: 16.5x20.5cm
Oprawa: Miękka
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dyskalkulia
Harmonia
Dieta dla wątroby
Astrum
Choroby serca
Zwalczaj przyczyny, nie objawy
Zwalczaj przyczyny, nie objawy
Oficyna Wydawnicza ABA
Typowy kot. Czyli jak wytrzymać z ludźmi
Znak JednymSłowem
Kot kontra Pies
Znak JednymSłowem
Ostatnie historie
Literackie
Herito nr 45 Europa od kuchni
Międzynarodowe Centrum Kultury