Gruzińska uczta.
Podróż do kraju wina, biesiad i toastów

Pascal
Gruzińska uczta.
Wysyłka:
Jutro (piątek 2024-12-27)
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
39,15 PLN
Oszczędzasz 22%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 29,63 zł

A gdyby tak któregoś dnia znaleźć się w środku kraju, który kocha wino? Książka Piotra Apostolidisa to niezwykle ciekawa, pełna wiedzy o winie i winiarstwie, chwilami szalona podróż po Gruzji. Unikalna możliwość spojrzenia na nią z perspektywy nie turysty, a mieszkańca. Fascynująca lektura. Już wiem, dokąd chcę pojechać w najbliższe wakacje! Agnieszka Rousseau, dyplomowany enolog, Winnica Wieliczka
Gruzińska uczta to fascynująca podróż przez kraj biesiad, w którym nie ma wina bez jedzenia i nie ma jedzenia bez wina. To opowieść o regionie, gdzie nic nie dzieje się bez wina - świat wina, gdyby nie Gruzja, byłby pewnie o kilka tysięcy lat młodszy. O gruzińskiej kuchni, ucztach do białego rana i radości z życia, której można się uczyć od Gruzinów.
Co się jada na gruzińskich suprach?
Czym się różni tradycyjna gruzińska metoda wytwarzania win od europejskiej?
Jak zaprzyjaźnić się z Gruzinami?
Czy wino im jest starsze, tym lepsze?
Jak zrobić czakapuli?
Piotr Apostolidis - miłośnik Gruzji, certyfikowany znawca wina. Podczas czteroletniego pobytu na Kaukazie zajmował się zgłębianiem tajników najstarszej kultury winiarskiej świata, odwiedził setki winnic we wszystkich regionach Gruzji, poznając czołowych producentów. Jest autorem dwóch roczników win naturalnych zrobionych tradycyjną metodą gruzińską.

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Pascal
Zapora 25
43-382 Bielsko-Biała (Polska)
tel: 338282888
email: pascal@pascal.pl


Szczegóły

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 14.4x20.8cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: Gruzińska uczta.
    Podtytuł: Podróż do kraju wina, biesiad i toastów
    Autor: Piotr Apostolidis
    Wydawnictwo: Pascal
    ISBN: 9788381034425
    Języki: polski
    Rok wydania: 2019
    Ilość stron: 288
    Format: 14.4x20.8cm
    Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

    Recenzje