Kuchniokracja. Deserownik
Publicat
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
Nasza cena
39,99 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 36,83 zł
„Tytuł książki jest nieprzypadkowy, deserownikiem nazywano bowiem mebel służący do wystawiania deserów oraz innych wypieków. Ten ciekawy sprzęt zainspirował mnie do stworzenia książki będącej zbiorem 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki, uzupełnionej 15 felietonami przybliżającymi historię i pochodzenie różnych potraw oraz produktów. Znajdziecie tu receptury na klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania idealne zarówno na codzienny obiad, jak i spotkanie z przyjaciółmi.
Nie tylko świetne składniki i dobra technika wpływają na smak podawanego jedzenia. Miłość, przyjaźń, oddanie – to one sprawiają, że desery smakują wyjątkowo i pozostają w naszej pamięci na długo...”
Autorka
Magdalena Tomaszewska-Bolałek – badaczka kultury kulinarnej, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS, kulturoznawca i autorka nagradzanych książek (m.in.: „Japońskie słodycze”, „Tradycje kulinarne Korei” oraz „Tradycje kulinarne Finlandii”). Zajmuje się badaniami nad historią i antropologią jedzenia, prognozowaniem trendów, dyplomacją oraz turystyką kulinarną. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady oraz warsztaty kulinarne. Prowadzi blog Kuchniokracja.
„Tradycyjne wypieki w nowej odsłonie. Przekonasz się, że pieczenie może być proste i przyjemne!”
Marta Mach – redaktor naczelna magazynu „Zwykłe Życie”
„Podróże, oprócz uniesień duchowych, to również, a może przede wszystkim, przygoda kulinarna. Odkrywanie innych kultur to poznawanie ich smaków. Dzięki tej książce możecie doświadczyć ich również w swoich domach”.
Łukasz Nowak – założyciel klubu podróżników Soliści
Nie tylko świetne składniki i dobra technika wpływają na smak podawanego jedzenia. Miłość, przyjaźń, oddanie – to one sprawiają, że desery smakują wyjątkowo i pozostają w naszej pamięci na długo...”
Autorka
Magdalena Tomaszewska-Bolałek – badaczka kultury kulinarnej, kierownik Food Studies na Uniwersytecie SWPS, kulturoznawca i autorka nagradzanych książek (m.in.: „Japońskie słodycze”, „Tradycje kulinarne Korei” oraz „Tradycje kulinarne Finlandii”). Zajmuje się badaniami nad historią i antropologią jedzenia, prognozowaniem trendów, dyplomacją oraz turystyką kulinarną. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady oraz warsztaty kulinarne. Prowadzi blog Kuchniokracja.
„Tradycyjne wypieki w nowej odsłonie. Przekonasz się, że pieczenie może być proste i przyjemne!”
Marta Mach – redaktor naczelna magazynu „Zwykłe Życie”
„Podróże, oprócz uniesień duchowych, to również, a może przede wszystkim, przygoda kulinarna. Odkrywanie innych kultur to poznawanie ich smaków. Dzięki tej książce możecie doświadczyć ich również w swoich domach”.
Łukasz Nowak – założyciel klubu podróżników Soliści
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Publicat S.A.
ul. Chlebowa 24
61-003 Poznań (Polska)
tel: 616529252
email: publicat@publicat.pl
Szczegóły
Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788327125453
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 208
Format: 16.5x24.0 cm
Oprawa: twarda
Waga: 0.68 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Jak przestać się martwić i zacząć żyć
w. 2018
w. 2018
Studio Emka
Italia do zjedzenia
Buchmann
Beksiński 2
Miniatura
Miniatura
Bosz
Beksiński 3
Miniatura
Miniatura
Bosz
Beksiński 4
Miniatura
Miniatura
Bosz
Beksiński 1
Miniatura
Miniatura
Bosz