Pies na diecie BARF
Komponowanie i modyfikowanie diety BARF na podstawie stanu zdrowia i wyników analitycznych psa
Septem
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
9,99 PLN
Oszczędzasz 67%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
BARF, czyli biologicznie odpowiednia surowa dieta, sposób żywienia zaproponowany przez australijskiego weterynarza Iana Billinghursta, zyskuje coraz większe uznanie wśród właścicieli psów na całym świecie. Małgorzata Olejnik, autorka pierwszego polskiego poradnika BARF wydanego w 2016 roku, idzie o krok dalej. W nowej książce udowadnia, że BARF jest holistycznym podejściem do dobrostanu naszych pupili, a także może stanowić dietoterapię i dietorofilaktykę wielu częstych psich schorzeń.
Regularne monitorowanie parametrów chemicznych organizmu ma duże znaczenie diagnostyczne. To najlepszy sposób, by w porę zareagować, również dietą, na ewentualne nieprawidłowości. Zwierzęta nie mogą powiedzieć, jak się czują - zwykle ich gorszy wygląd lub zmiana w zachowaniu to znak, że w organizmie trwają procesy patologiczne. Wszyscy wiemy, że lepiej leczyć wcześniej niż za późno, a jeszcze lepiej zapobiegać niż leczyć.
Dzięki tej książce dowiesz się, jak interpretować wyniki badań psa oraz jak na nie wpływać, odpowiednio komponując posiłki dla swojego pupila. Autorka omawia najczęstsze choroby psiaków, takie jak cukrzyca, choroby wątroby, nerek czy trzustki, oraz radzi, jak im zapobiec za pomocą diety i odpowiednio dobranych składników oraz makroelementów. W publikacji znajdziesz praktyczne tabele oraz kilka sprawdzonych przepisów.
Małgorzata Olejnik — specjalistka dietetyk i doradca żywieniowy z wykształceniem medycznym. Jej pasję stanowi pogłębianie wiedzy w obszarze żywienia psów i kotów. Właścicielka i hodowczyni psów rasy yorkshire terier i biewer yorkshire terier. Od 2006 roku właścicielka specjalistycznego sklepu ze zdrową żywnością dla psów i kotów. Pomaga w wyborze diety, doborze karmy, komponuje posiłki BARF. Blogerka, autorka artykułów publikowanych w prasie ogólnopolskiej, lokalnej i branżowej.
Regularne monitorowanie parametrów chemicznych organizmu ma duże znaczenie diagnostyczne. To najlepszy sposób, by w porę zareagować, również dietą, na ewentualne nieprawidłowości. Zwierzęta nie mogą powiedzieć, jak się czują - zwykle ich gorszy wygląd lub zmiana w zachowaniu to znak, że w organizmie trwają procesy patologiczne. Wszyscy wiemy, że lepiej leczyć wcześniej niż za późno, a jeszcze lepiej zapobiegać niż leczyć.
Dzięki tej książce dowiesz się, jak interpretować wyniki badań psa oraz jak na nie wpływać, odpowiednio komponując posiłki dla swojego pupila. Autorka omawia najczęstsze choroby psiaków, takie jak cukrzyca, choroby wątroby, nerek czy trzustki, oraz radzi, jak im zapobiec za pomocą diety i odpowiednio dobranych składników oraz makroelementów. W publikacji znajdziesz praktyczne tabele oraz kilka sprawdzonych przepisów.
Małgorzata Olejnik — specjalistka dietetyk i doradca żywieniowy z wykształceniem medycznym. Jej pasję stanowi pogłębianie wiedzy w obszarze żywienia psów i kotów. Właścicielka i hodowczyni psów rasy yorkshire terier i biewer yorkshire terier. Od 2006 roku właścicielka specjalistycznego sklepu ze zdrową żywnością dla psów i kotów. Pomaga w wyborze diety, doborze karmy, komponuje posiłki BARF. Blogerka, autorka artykułów publikowanych w prasie ogólnopolskiej, lokalnej i branżowej.
Szczegóły
Podtytuł: Komponowanie i modyfikowanie diety BARF na podstawie stanu zdrowia i wyników analitycznych psa
Autor: Małgorzata Olejnik
Wydawnictwo: Septem
ISBN: 9788328341456
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 128
Format: 14.0x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.16 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pisaki metaliczne Fiorello
KW TRADE
Okiem psa
Bestsellerowy poradnik psiej psychologii
Bestsellerowy poradnik psiej psychologii
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Farby Szkicownik artysty
Kocur Bury
Po ciemku
Czyli co się dzieje w nocy
Czyli co się dzieje w nocy
Nasza Księgarnia