Wielkie oszustwo na talerzu
Fakty i mity przemysłu spożywczego

Esteri
Wielkie oszustwo na talerzu
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
4,50 PLN
Nasza cena
4,08 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 4,02 zł

?Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu?. Z Podsumowania DZIĘKI LEKTURZE TEJ KSIĄŻKI DOWIESZ SIĘ: Co warto jeść, aby zachować zdrowie? Czy można, nie szkodząc sobie, używać substytutów cukru, np. aspartamu? Czy przemysł może przejąć kontrolę nad rzetelnymi badaniami naukowymi? Czy uprawy GMO są bezpieczne? Czy powszechnie stosowane herbicydy uznawane przez producentów za biodegradowalne i ekologiczne rzeczywiście pozostawiają nieskażoną ziemię? Czy chlor i jego pochodne zawarte w wodzie pitnej mogą przyczynić się do wzrostu zachorowań ? Czy warto pytać pszczelarza przed zakupem miodu o to, czego używa do karmienia pszczół w zimie?

Szczegóły

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 13.0x21.0cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Wielkie oszustwo na talerzu
    Podtytuł: Fakty i mity przemysłu spożywczego
    Autor: Massimo Pandiani
    Wydawnictwo: Esteri
    ISBN: 9788366067073
    Języki: polski
    Rok wydania: 2019
    Ilość stron: 180
    Format: 13.0x21.0cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.27 kg

    Recenzje