Wielkie oszustwo na talerzu
Fakty i mity przemysłu spożywczego
Esteri
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
4,08 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 4,02 zł
?Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu?.
Z Podsumowania
DZIĘKI LEKTURZE TEJ KSIĄŻKI DOWIESZ SIĘ:
Co warto jeść, aby zachować zdrowie?
Czy można, nie szkodząc sobie, używać substytutów cukru, np. aspartamu?
Czy przemysł może przejąć kontrolę nad rzetelnymi badaniami naukowymi?
Czy uprawy GMO są bezpieczne?
Czy powszechnie stosowane herbicydy uznawane przez producentów za biodegradowalne i ekologiczne rzeczywiście pozostawiają nieskażoną ziemię?
Czy chlor i jego pochodne zawarte w wodzie pitnej mogą przyczynić się do wzrostu zachorowań ?
Czy warto pytać pszczelarza przed zakupem miodu o to, czego używa do karmienia pszczół w zimie?
Szczegóły
Podtytuł: Fakty i mity przemysłu spożywczego
Autor: Massimo Pandiani
Wydawnictwo: Esteri
ISBN: 9788366067073
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 180
Format: 13.0x21.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.27 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Rozminięci
Replika
Przygody Fenka. Wydarzenia. Wielkanoc
Wydawnictwo Edukacyjne Sobik
Droga krzyżowa dla dzieci
Jedność
Nakarm naucz i puść wolno
Przytulam.pl