Szkoła cukiernictwa
100 przepisów szefa kuchni krok po kroku

Jedność
Szkoła cukiernictwa
Wysyłka:
Jutro (piątek 2024-11-22)
Sugerowana cena
119,01 PLN
Nasza cena
82,26 PLN
Oszczędzasz 31%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 68,31 zł

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku. Jest to propozycja różnorodnych przepisów: od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto opera czekoladowo-pistacjowe, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, placek z truskawkami, makaroniki z malinami itd.); poprzez łatwe, rodzinne przepisy (czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami itd.); po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i z poziomkami itd.). Pod koniec książki znajduje się opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast. Wszystkie przepisy są zilustrowane, często towarzyszy im porada szefa kuchni. Szkoła Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi i Czytelnik naprawdę może zostać prawdziwym cukiernikiem. Szkoła Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów gotowania. Nauczycielami są tam laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych. Są pasjonatami gotowania i z chęcią przekazują swoją wiedzę i doświadczenie studentom z całego świata.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 23.0x28.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Szkoła cukiernictwa
    Podtytuł: 100 przepisów szefa kuchni krok po kroku
    Wydawnictwo: Jedność
    ISBN: 9788381440400
    Tytuł oryginału: L'ecole de la patisserie
    Język oryginału: francuski
    Tłumacz: Pająk Zofia
    Języki: polski
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 512
    Format: 23.0x28.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 2.52 kg

    Recenzje