Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci
Kocur Bury
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
38,59 PLN
Oszczędzasz 26%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 34,13 zł
Historia kuchni rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, żeby zdobyc pożywienie i przetrwać!
Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! Słodycze wyglądały inaczej. Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury.
Z tą bogatą ilustrowaną książką zajrzycie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i.....najbardziej obrzydliwe.
Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!
Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! Słodycze wyglądały inaczej. Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury.
Z tą bogatą ilustrowaną książką zajrzycie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i.....najbardziej obrzydliwe.
Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!
Szczegóły
Autor: Małgorzata Kur
Wydawnictwo: Kocur Bury
ISBN: 9788365530226
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 64
Format: 25.0 x 33.0 cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.71 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Rok w lesie
Nasza Księgarnia
Sushi Go!
Wiek: 8+
Wiek: 8+
Rebel
Ćwiczenia z przyrody Deyrolle 2
Wytwórnia
Rok na wsi
Nasza Księgarnia
Czyj to szkielet?
Mamania
Jaś Ciekawski Podróż przez dżunglę
Kultura gniewu
321 intrygujących faktów o zwierzętach
Nasza Księgarnia
Co kryje las?
w.2021
w.2021
Tatarak