Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci

Kocur Bury
Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
52,00 PLN
Nasza cena
38,05 PLN
Oszczędzasz 27%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 34,13 zł

Historia kuchni rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, żeby zdobyc pożywienie i przetrwać!

Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! Słodycze wyglądały inaczej. Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury.

Z tą bogatą ilustrowaną książką zajrzycie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i.....najbardziej obrzydliwe.

Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!

Szczegóły

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 25.0 x 33.0 cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni nie tylko dla dzieci
    Autor: Małgorzata Kur
    Wydawnictwo: Kocur Bury
    ISBN: 9788365530226
    Języki: polski
    Rok wydania: 2019
    Ilość stron: 64
    Format: 25.0 x 33.0 cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.71 kg

    Recenzje