Naturalnie 150 przepisów (Uszkodzona zawartość)
Prosto, zdrowo, smacznie
Dwie Siostry

Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
52,31 PLN
Oszczędzasz 35%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce! Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. Dziś mówi gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christopheem Saintagneem i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych, zdrowych i smacznych przepisów uzupełnionych o praktyczne porady dotyczące żywienia i informacje o produktach sezonowych. Znajdziecie tu potrawy klasyczne, takie jak kura z rosołu, i zaskakujące, jak lody ze szczawiu, imponującego ananasa pieczonego na rożnie i skromne omlety, sycące dania główne i lekkie przystawki, delikatne zupy, pyszne desery, przetwory i pasty. To kuchnia z zasadami, ale bez wyrzeczeń. Zdrowa, ale bez dietetycznych nakazów i zakazów. Prosta, codzienna i dla każdego, ale z francuską fantazją. A kluczowymi słowami jak mówi sam autor są tu przyjemność i zadowolenie.
Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce! Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. Dziś mówi gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christopheem Saintagneem i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych, zdrowych i smacznych przepisów uzupełnionych o praktyczne porady dotyczące żywienia i informacje o produktach sezonowych. Znajdziecie tu potrawy klasyczne, takie jak kura z rosołu, i zaskakujące, jak lody ze szczawiu, imponującego ananasa pieczonego na rożnie i skromne omlety, sycące dania główne i lekkie przystawki, delikatne zupy, pyszne desery, przetwory i pasty. To kuchnia z zasadami, ale bez wyrzeczeń. Zdrowa, ale bez dietetycznych nakazów i zakazów. Prosta, codzienna i dla każdego, ale z francuską fantazją. A kluczowymi słowami jak mówi sam autor są tu przyjemność i zadowolenie.
Szczegóły
Podtytuł: Prosto, zdrowo, smacznie
Autor: Alain Ducasse, Christophe Saintagne
Wydawnictwo: Dwie Siostry
ISBN: 9788364347993
Język oryginału: francuski
Tłumacz: Derelkowska Elżbieta
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 380
Format: 19.5x25.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.362 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Sztuka manipulacji
Wolters Kluwer
Macierewicz Człowiek do zadań niemożliwych
Biały Kruk