Kuchnia bardzo polska. Niezapomniane smaki
Publicat
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
68,19 PLN
Oszczędzasz 14%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Nowe wydanie kultowej książki kucharskiej, którą pokochali Polacy. Wysmakowane zdjęcia i aranżacje pozwalają spojrzeć na tradycję z zupełnie innej strony. Klasyczna kuchnia polska po latach zapomnienia wraca do łask. Jest doskonała, lokalna i sezonowa, może być prosta lub niezwykle wykwintna. To smaki zapamiętane z dzieciństwa, kojarzące się z domem, rodzinnymi przyjęciami i poczuciem przynależności. Po prostu pyszne.
Ponad 370 przepisów na:
- przekąski
- przystawki
- sosy
- zupy
- dania główne
- desery
- ciasta
- świąteczne specjały
Ewa Aszkiewicz, właśc. Anna Kozowska (1935-2019) – zawodowo pracowała jako bankowiec, otrzymała doktorat na wydziale rolniczym, jednak to kuchnia była jej największą pasją. Swoje pomysły kulinarne i przepisy publikowała najpierw w prasie, z czasem stając się autorką bestsellerowych książek, z których gotowała cała Polska.
„Miejscem, w którym zawsze czułam się wspaniale, była kuchnia mojej Babci
Antoniny – duża, widna, kwadratowa, z wiszącymi nad kotliną miedzianymi rondlami odbijającymi płomienie ognia i rzucającymi złote refleksy. Zawsze pachniało tam jabłkami i ziołami rosnącymi w pojemnikach ustawionych na okiennym parapecie, a z piekarnika i spod pokrywek garnków dochodziły kuszące wonie. Gdy miałam 12 lat, Babcia poleciła mi spisywać nowe pomysły na potrawy i gromadzić je w grubym zeszycie, który po latach stał się prawdziwym skarbczykiem wiedzy kulinarnej”.
- Ewa Aszkiewicz
Ponad 370 przepisów na:
- przekąski
- przystawki
- sosy
- zupy
- dania główne
- desery
- ciasta
- świąteczne specjały
Ewa Aszkiewicz, właśc. Anna Kozowska (1935-2019) – zawodowo pracowała jako bankowiec, otrzymała doktorat na wydziale rolniczym, jednak to kuchnia była jej największą pasją. Swoje pomysły kulinarne i przepisy publikowała najpierw w prasie, z czasem stając się autorką bestsellerowych książek, z których gotowała cała Polska.
„Miejscem, w którym zawsze czułam się wspaniale, była kuchnia mojej Babci
Antoniny – duża, widna, kwadratowa, z wiszącymi nad kotliną miedzianymi rondlami odbijającymi płomienie ognia i rzucającymi złote refleksy. Zawsze pachniało tam jabłkami i ziołami rosnącymi w pojemnikach ustawionych na okiennym parapecie, a z piekarnika i spod pokrywek garnków dochodziły kuszące wonie. Gdy miałam 12 lat, Babcia poleciła mi spisywać nowe pomysły na potrawy i gromadzić je w grubym zeszycie, który po latach stał się prawdziwym skarbczykiem wiedzy kulinarnej”.
- Ewa Aszkiewicz
Szczegóły
Autor: Ewa Aszkiewicz
Wydawnictwo: Publicat
ISBN: 9788327125552
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 448
Format: 28.0x21.0cm
Oprawa: twarda
Waga: 1.905 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dobre bo polskie Kurczak
Olesiejuk
Atlas przygód zwierząt
Nasza Księgarnia
Wielka księga ptaków
Wilga
AlaAntkowe BLW. Rośniemy!
Mamania
Mali WIELCY. Stephen Hawking
Smartbooks
Mali WIELCY. Frida Kahlo
Smartbooks
Mali WIELCY. Karol Darwin
Smartbooks
Oddasz fartucha
Znak Horyzont