Technologia przetwórstwa mięsa

Wydawnictwo Naukowe PWN
Technologia przetwórstwa mięsa
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
100,80 PLN
Nasza cena
91,61 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 79,91 zł

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa
    Autor: Adam Olszewski
    Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
    ISBN: 9788301194123
    Języki: polski
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 346
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.64 kg

    Recenzje