Technologia przetwórstwa mięsa
Wydawnictwo Naukowe PWN
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
81,09 PLN
Oszczędzasz 9%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 79,91 zł
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów.
Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.
W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.
Szczegóły
Autor: Adam Olszewski
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301194123
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 346
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.64 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Diagnostyka kliniczna zwierząt
Urban & Partner
Uczymy się czytać
Greg
Diagnostyka laboratoryjna moczu i innych płynów ustrojowych
Edra Urban & Partner
Bajki dla chłopców
Greg
Nauka czytania
Nasza Księgarnia