Metoda doktora Jacobsa. Żyj zdrowo i przyjemnie!
Purana
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
Nasza cena
26,15 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 19,89 zł
Mimo poprawy standardu opieki medycznej wzrost chorób cywilizacyjnych przybiera na sile. Jakie są tego przyczyny i jak możemy się przed nimi chronić?
Książka ta wyjaśnia w fachowy sposób, opierając się na ponad 1400 badaniach naukowych, wiele kontrowersji związanych z właściwym odżywianiem się. Daje również wielowymiarowy obraz zdrowego trybu życia. Łączy osobiste rozwiązania i doświadczenia autora z najbardziej epidemiologicznie i klinicznie skutecznymi sposobami odżywiania się na świecie. Uwzględnia balans insulinowy, pH i redoks w nietrudnym do stosowania planie żywieniowym. Utrzymanie dobrego stanu zdrowia jest również związane z rezygnacją z tego, co szkodzi, ale w szerszym aspekcie daje wiele korzyści.
Przestawienie się na zdrowszą dietę może być kulinarną przygodą.
Tematy poruszane w książce:
- jak odżywiają się najdłużej żyjący na ziemi ludzie
- co sprzyja zaburzeniu równowagi kwasowo-zasadowej i minerałowej, insulinooporności, syndromowi metabolicznemu, chorobom serca i układu krążenia, osteoporozie i niedomaganiu nerek
- w jaki sposób sól wpływa na usztywnienie, a potas na uelastycznienie naczyń krwionośnych
- insulina sprawia, że rośniemy w górę, następnie wszerz, a potem chorujemy. Skutek syndromu anabolicznego
- indeks glikemiczny nietożsamy z insulinowym
- białko zwierzęce bogate w metioninę działa zakwaszająco i prooksydacyjnie
- w jaki sposób trzy produkty, cukier, mięso i nabiał główne przyczyny otyłości otłuszczają brzuch i wątrobę
- jaką rolę przy nowotworze odgrywa insulina i IGF-1. Jak je obniżyć?
- czy dieta ketogenna działa hamująco na raka?
- dysfunkcja mitochondrialna i cytopatia przyczyny i skutki
- stres oksydacyjny i nitrozacyjny co im przeciwdziała
- zdrowe tłuszcze czy mogą szkodzić
- jakie posiłki powodują dysfunkcję śródbłonka
- dlaczego diety low-carb powodują szybką redukcję wagi a potem pogarszają zdrowie
- co obniża, a co podwyższa ryzyko choroby Alzheimera
- najbardziej skuteczne terapie żywieniowe przy chorobach serca i układu krążenia, raku prostaty, cukrzycy, reumatyzmie, dysfunkcji śródbłonka
- dysbioza jelit i zespół nieszczelnego jelita jak przyczynia się do tego dieta naszej cywilizacji
- dowody dieta roślinna bez niedoborów i dogmatów
Książka ta wyjaśnia w fachowy sposób, opierając się na ponad 1400 badaniach naukowych, wiele kontrowersji związanych z właściwym odżywianiem się. Daje również wielowymiarowy obraz zdrowego trybu życia. Łączy osobiste rozwiązania i doświadczenia autora z najbardziej epidemiologicznie i klinicznie skutecznymi sposobami odżywiania się na świecie. Uwzględnia balans insulinowy, pH i redoks w nietrudnym do stosowania planie żywieniowym. Utrzymanie dobrego stanu zdrowia jest również związane z rezygnacją z tego, co szkodzi, ale w szerszym aspekcie daje wiele korzyści.
Przestawienie się na zdrowszą dietę może być kulinarną przygodą.
Tematy poruszane w książce:
- jak odżywiają się najdłużej żyjący na ziemi ludzie
- co sprzyja zaburzeniu równowagi kwasowo-zasadowej i minerałowej, insulinooporności, syndromowi metabolicznemu, chorobom serca i układu krążenia, osteoporozie i niedomaganiu nerek
- w jaki sposób sól wpływa na usztywnienie, a potas na uelastycznienie naczyń krwionośnych
- insulina sprawia, że rośniemy w górę, następnie wszerz, a potem chorujemy. Skutek syndromu anabolicznego
- indeks glikemiczny nietożsamy z insulinowym
- białko zwierzęce bogate w metioninę działa zakwaszająco i prooksydacyjnie
- w jaki sposób trzy produkty, cukier, mięso i nabiał główne przyczyny otyłości otłuszczają brzuch i wątrobę
- jaką rolę przy nowotworze odgrywa insulina i IGF-1. Jak je obniżyć?
- czy dieta ketogenna działa hamująco na raka?
- dysfunkcja mitochondrialna i cytopatia przyczyny i skutki
- stres oksydacyjny i nitrozacyjny co im przeciwdziała
- zdrowe tłuszcze czy mogą szkodzić
- jakie posiłki powodują dysfunkcję śródbłonka
- dlaczego diety low-carb powodują szybką redukcję wagi a potem pogarszają zdrowie
- co obniża, a co podwyższa ryzyko choroby Alzheimera
- najbardziej skuteczne terapie żywieniowe przy chorobach serca i układu krążenia, raku prostaty, cukrzycy, reumatyzmie, dysfunkcji śródbłonka
- dysbioza jelit i zespół nieszczelnego jelita jak przyczynia się do tego dieta naszej cywilizacji
- dowody dieta roślinna bez niedoborów i dogmatów
Szczegóły
Autor: Ludwig Manfred Jacob
Wydawnictwo: Purana
ISBN: 9788366200227
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 427
Format: 16 x 23 cm
Oprawa: broszurowa