Wielka księga jogurtów (Uszkodzona okładka)
Ponad 200 przepisów jak zrobić domowy jogurt i wykorzystać go w zdrowych posiłkach
Laurum
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
31,98 PLN
Oszczędzasz 36%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
Zobacz, jak łatwo przyrządzić samodzielnie w domu smaczne i zdrowe jogurty, które składają się tylko ze świeżego mleka i naturalnych dodatków! Producenci komercyjnych jogurtów prześcigają się w wymyślaniu najróżniejszych kombinacji rodzajów i smaków, przeważnie przez dodawanie składników o wątpliwej wartości odżywczej. Tymczasem samodzielne przygotowanie tego produktu jest dziecinnie proste ? wystarczy kilka chwil, by zapełnić nim całą lodówkę. Tylko co zrobić, by szybko i tanio otrzymać zdrowy i pełnowartościowy jogurt? Wystarczy odpowiednio dopasować trzy główne czynniki: świeże mleko, żywe kultury bakterii i temperaturę. A ponieważ to ty decydujesz o wszystkich dodatkach, masz kontrolę nad tym, jakie będą proporcje płynów (mleka krowiego, owczego czy koziego), cukru i tłuszczu. Poza tym domowy jogurt nie zawiera żadnych chemicznych środków konserwujących, sztucznych barwników czy dodatków smakowych. Autorka bestsellerów, Pat Crocker, podpowiada, jak wyprodukować domowym sposobem aż 25 różnych rodzajów jogurtów i do czego można je potem wykorzystać w kuchni. Oprócz takich klasyków, jak jogurt czekoladowy, truskawkowy, kokosowy czy z owocami, znajdziesz tu również bardziej oryginalne propozycje, jak np. jogurt cytrynowy, o smaku francuskiej wanilii czy mokki. W książce czeka na ciebie także ponad 200 pomysłów na dania, w których wykorzystuje się zdrowotny potencjał jogurtu. Przepisy te nawiązują do tradycji kuchni włoskiej, greckiej, tureckiej czy bałtyckiej i wyróżniają się wysoką zawartością błonnika, witamin i dużą ilością składników mineralnych. Wykorzystaj w kuchni wyjątkowe atuty jogurtów i przygotuj m.in.: - Korzenną salsę gruszkową - Aioli z awokado - Zupę ze słodkich ziemniaków z przyprawą curry - Malinowe krówki - Cytrynowe ciasto jogurtowe Wielka księga jogurtów zawiera również część poświęconą zdrowiu ludzkiego organizmu. Pat Crocker opisuje siedem głównych układów w naszym ciele. Wyjaśnia, na czym polega ich rola, wskazuje najczęstsze problemy i dolegliwości oraz podpowiada, w jaki sposób można zmieniać dietę i styl życia, aby każdy z nich funkcjonował optymalnie. Pat Crocker jest specjalistką w dziedzinie kulinarnego zastosowania ziół. Zawodowo zajmuje się także ekonomią prowadzenia gospodarstwa domowego. Od ponad dwudziestu lat pisze i opowiada o ziołach i zagadnieniach związanych ze zdrowiem. Jest autorką siedmiu książek kucharskich i trzech książek o ziołach, które wielokrotnie zdobywały różne wyróżnienia na arenie międzynarodowej.
Zobacz, jak łatwo przyrządzić samodzielnie w domu smaczne i zdrowe jogurty, które składają się tylko ze świeżego mleka i naturalnych dodatków! Producenci komercyjnych jogurtów prześcigają się w wymyślaniu najróżniejszych kombinacji rodzajów i smaków, przeważnie przez dodawanie składników o wątpliwej wartości odżywczej. Tymczasem samodzielne przygotowanie tego produktu jest dziecinnie proste ? wystarczy kilka chwil, by zapełnić nim całą lodówkę. Tylko co zrobić, by szybko i tanio otrzymać zdrowy i pełnowartościowy jogurt? Wystarczy odpowiednio dopasować trzy główne czynniki: świeże mleko, żywe kultury bakterii i temperaturę. A ponieważ to ty decydujesz o wszystkich dodatkach, masz kontrolę nad tym, jakie będą proporcje płynów (mleka krowiego, owczego czy koziego), cukru i tłuszczu. Poza tym domowy jogurt nie zawiera żadnych chemicznych środków konserwujących, sztucznych barwników czy dodatków smakowych. Autorka bestsellerów, Pat Crocker, podpowiada, jak wyprodukować domowym sposobem aż 25 różnych rodzajów jogurtów i do czego można je potem wykorzystać w kuchni. Oprócz takich klasyków, jak jogurt czekoladowy, truskawkowy, kokosowy czy z owocami, znajdziesz tu również bardziej oryginalne propozycje, jak np. jogurt cytrynowy, o smaku francuskiej wanilii czy mokki. W książce czeka na ciebie także ponad 200 pomysłów na dania, w których wykorzystuje się zdrowotny potencjał jogurtu. Przepisy te nawiązują do tradycji kuchni włoskiej, greckiej, tureckiej czy bałtyckiej i wyróżniają się wysoką zawartością błonnika, witamin i dużą ilością składników mineralnych. Wykorzystaj w kuchni wyjątkowe atuty jogurtów i przygotuj m.in.: - Korzenną salsę gruszkową - Aioli z awokado - Zupę ze słodkich ziemniaków z przyprawą curry - Malinowe krówki - Cytrynowe ciasto jogurtowe Wielka księga jogurtów zawiera również część poświęconą zdrowiu ludzkiego organizmu. Pat Crocker opisuje siedem głównych układów w naszym ciele. Wyjaśnia, na czym polega ich rola, wskazuje najczęstsze problemy i dolegliwości oraz podpowiada, w jaki sposób można zmieniać dietę i styl życia, aby każdy z nich funkcjonował optymalnie. Pat Crocker jest specjalistką w dziedzinie kulinarnego zastosowania ziół. Zawodowo zajmuje się także ekonomią prowadzenia gospodarstwa domowego. Od ponad dwudziestu lat pisze i opowiada o ziołach i zagadnieniach związanych ze zdrowiem. Jest autorką siedmiu książek kucharskich i trzech książek o ziołach, które wielokrotnie zdobywały różne wyróżnienia na arenie międzynarodowej.
Szczegóły
Podtytuł: Ponad 200 przepisów jak zrobić domowy jogurt i wykorzystać go w zdrowych posiłkach
Autor: Pat Crocker
Wydawnictwo: Laurum
ISBN: 9788380875388
Tytuł oryginału: The Yogurt Bible
Tłumacz: Witkowska Magda
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 342
Format: 17.8x25.4cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.8 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Historia Atlas Polski
Demart
Rozmyślania
Onepress
W słoiku Przetwory na cały rok
Publicat
Księga kwiatów jadalnych
Zielone wydawnictwo