Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego

UMCS
Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
33,60 PLN
Nasza cena
31,70 PLN
Oszczędzasz 6%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 30,04 zł

Autorki podjęły się poruszyć bardzo ważne i aktualne zagadnienie badawczew kontekście zniesienia limitowania produkcji cukru i izoglukozy w UE od 1 października 2017 r. Jak słusznie wskazują we wstępie, istnieje luka w zakresie publikacji ujmujących problem źródeł konkurencyjności w odniesieniu do części rynku, która w tak znacznym stopniu wpływa na inne gałęzie przemysłu.

W pracy wskazano kierunki rozwoju cukrownictwa w Polsce, które polegać mają przede wszystkim na rozwijaniu mocnych stron, wykorzystywaniu szans oraz przeciwdziałaniu zagrożeniom. Zdaniem Autorek przede wszystkim należy skupić się na prowadzeniu dalszej restrukturyzacji w kierunku zmiany słabych stron sektora na mocne.

Wnioski i badania zaprezentowane w monografii mają duże znacznie praktyczne. Identyfikacja źródeł konkurencyjności rynku cukru w perspektywie ciągłych zmian globalnego otoczenia może pomóc zarządzającym przedsiębiorstwami sektora cukrowniczego oraz decydentom opracowującym normy prawne w stworzeniu spójnej i długookresowej strategii konkurowania.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Źródła konkurencyjności polskiego sektora cukrowniczego
    Autor: Anna Budzyńska, Anna Matras-Bolibok
    Wydawnictwo: UMCS
    ISBN: 9788322793169
    Języki: polski
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 162
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.314 kg

    Recenzje