Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie. Część 2
Pascal
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2024-11-04)
Sugerowana cena
Nasza cena
27,75 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 22,03 zł
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części "Kuchni survivalowej" zaprezentowano różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia - w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Toolbook zawiera: przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej), prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie), techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki, filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR, sól, linijkę calową i centymetrową.
Szczegóły
Autor: Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
Wydawnictwo: Pascal
ISBN: 9788381036535
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 156
Format: 11.5 x 19 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.12 kg