Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych

WSiP
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
95,10 PLN
Nasza cena
86,47 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 66,78 zł

Specjalistki od żywienia i zdrowego trybu życia przedstawiają dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentrują się na problematyce zdrowia, omawiają różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko zachorowania. Autorki wykorzystują dostęp do najnowszych danych, by zaprezentować je uczniom w postaci licznych tabel. Publikacja zawiera najnowszą wersję piramid żywieniowych.

Na uwagę zasługuje staranne omówienie programu WIKT i zadania ułożone specjalnie do wersji demonstracyjnej tego programu, by uczeń mógł poćwiczyć w praktyce pracę ze specjalistycznym oprogramowaniem używanym przez dietetyków.

Rozbudowany został słowniczek terminów z ich tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki, do którego  dodano całkowitą nowość – tłumaczenie podstawowych zwrotów na oba te języki. Na końcu podręcznika znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.

Atutem podręcznika są też liczne pytania i polecenia po rozdziałach, które nie tylko sprawdzają poziom wiedzy, ale skłaniają do aktywności, samodzielnej pracy i krytycznego przyjrzenia się własnemu stylowi życia. Podręcznik to doskonały przewodnik po metodach utrzymania dobrego zdrowia i nawet jeśli z różnych przyczyn wybiera się inny styl żywienia, to warto poznać  zalecane podstawy żywienia, by wiedzieć, jak mądrze wprowadzać modyfikacje, a czego się wystrzegać.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Kwalifikacja HGT.12. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych
    Autor: Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302190667
    Kategoria: Podręczniki
    Szkoła branżowa I stopnia

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 480
    Oprawa: miękka

    Recenzje