Japoński rok od kuchni
Kirin
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
46,36 PLN
Oszczędzasz 8%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 36,45 zł
Książka zabiera czytelnika w podróż po japońskich porach roku - ich charakterystycznych potrawach, zwyczajach, świętach. Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do realizacji w domu z wykorzystaniem sezonowych składników dostępnych w Polsce. Autorami przepisów są Japończycy prowadzący zajęcia kulinarne dla cudzoziemców w Europie i w Japonii, dzięki czemu są one dostosowane do realiów gotowania poza Japonią. Dzielą się również swoimi osobistymi historiami i przemyśleniami, dając tym samym wgląd w japońską psyche i codzienne życie w Kraju Kwitnącej Wiśni. Publikacji towarzyszą artystyczne zdjęcia japońskich pór roku, zwyczajów i potraw.
Szczegóły
Autor: Anna Jassem, Aleksander Szojer
Wydawnictwo: Kirin
ISBN: 9788362945948
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 174
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kuchnia japońska
Astrum
Japonia. Manga, sushi i onseny
Bezdroża
Ramen w domu
Poradnia K
Hiszpania do zjedzenia
Buchmann