Japoński rok od kuchni
Kirin
Wysyłka:
1 - 2 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
36,45 PLN
Oszczędzasz 27%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 36,45 zł
Książka zabiera czytelnika w podróż po japońskich porach roku - ich charakterystycznych potrawach, zwyczajach, świętach. Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do realizacji w domu z wykorzystaniem sezonowych składników dostępnych w Polsce. Autorami przepisów są Japończycy prowadzący zajęcia kulinarne dla cudzoziemców w Europie i w Japonii, dzięki czemu są one dostosowane do realiów gotowania poza Japonią. Dzielą się również swoimi osobistymi historiami i przemyśleniami, dając tym samym wgląd w japońską psyche i codzienne życie w Kraju Kwitnącej Wiśni. Publikacji towarzyszą artystyczne zdjęcia japońskich pór roku, zwyczajów i potraw.
Szczegóły
Autor: Anna Jassem, Aleksander Szojer
Wydawnictwo: Kirin
ISBN: 9788362945948
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 174
Recenzje
Promocje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pyszne chwasty
wyd.2021
wyd.2021
Pascal
Kocie ścieżki. Japonia
Mamania
Tokio kultowe przepisy
Znak Koncept
Przeżyj rok w średniowieczu
Znak Horyzont
O pisaniu
Karakter