Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej

WSiP
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
47,70 PLN
Nasza cena
39,52 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Technologia gastronomiczna z towarzystwem stanowi pierwszą część trzyczęściowego podręcznika, przeznaczonego dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz.

Część 1 zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP.
W dalszych rozdziałach omówiono ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.


Szczegóły

  • Rok wydania: 2009
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1
    Podtytuł: Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej
    Autor: Małgorzata Konarzewska
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788371419942
    Kategoria: Podręczniki
    Liceum » Klasa 1
    Technikum » Klasa 1

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Liczba tomów: 3
    Numer tomu: 3
    Języki: polski
    Rok wydania: 2009
    Ilość stron: 338
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.542 kg

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: