Bez marnowania
Kuchnia zero waste
RM
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2024-11-04)
Sugerowana cena
Nasza cena
32,00 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 25,40 zł
Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej.
Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
Anna Lesz – filolog, mama dwóch wspaniałych urwisów, żona. Autorka bloga kulinarnego www.Zjem-Cie.pl. Oscyluje między kuchnią klasyczną oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasją jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus.
Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
Anna Lesz – filolog, mama dwóch wspaniałych urwisów, żona. Autorka bloga kulinarnego www.Zjem-Cie.pl. Oscyluje między kuchnią klasyczną oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasją jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus.
Szczegóły
Podtytuł: Kuchnia zero waste
Autor: Anna Lena Lesz
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788381513395
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 280
Oprawa: miękka
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wyjątkowy rocznik 1985
Foksal
Kraków. Książka do pisania
Austeria
Biohacking
Podręcznik dla początkujących
Podręcznik dla początkujących
Zwierciadło
Czytam sobie. Nelka i piesek Fafik. Poziom 2
HarperKids
Daj gryza.
Smakowite historie o jedzeniu
Smakowite historie o jedzeniu
Dwie Siostry