Czym chata bogata. Historie kuchenne o miłości, rodzinie i sile tradycji
Bernardinum
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
Nasza cena
40,41 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 22,21 zł
Barbara Czaykowska-Kłoś urodziła się na Rzeszowszczyznie 19 lipca 1944 roku. Jest technikiem żywienia oraz absolwentką studium dietetycznego. Od lat 60. mieszka w Warszawie. Jako dziecko przewędrowała z rodziną niemal całe południe Polski w poszukiwaniu bezpiecznego miejsca. Domu. Przez wiele lat rodzina mieszkała na Śląsku Opolskim pośród niezwykle życzliwych miejscowych. Wspomnienia, rodzinne historie i smaki, które jak u Prousta przenoszą w bliską sercu przeszłość, były motywem przewodnim pierwszego tomu Historii kuchennych. Drugi tom powstał z podobnej potrzeby, chociaż tęsknota do dawnych smaków i wspomnień wzbogaciła się o niewyobrażalną miłość do dzieci, wnuków, piesków, kotków, ptaków, drzew... Porady, zdrowe mikstury, niezwykłe nalewki, potrawy, które przenoszą do dawnych zabawnych lub smutnych historii i te, które pomagają nakarmić największego niejadka. Bogactwo smaków, wiedzy, mnóstwo ciepła i humoru... To można znaleźć w drugiej części Historii kuchennych.
Szczegóły
Autor: Barbara Czaykowska-Kłoś
Wydawnictwo: Bernardinum
ISBN: 9788381275057
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 272