Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać

Zielone wydawnictwo
Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
59,00 PLN
Nasza cena
56,57 PLN
Oszczędzasz 5%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Nowa edycja Ajurwedyjskiej książki kucharskiej! Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały. ?Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu?. dr Vasant Lad, lekarz ajurwedyjski, autor: ?Ayurveda, The Science of Self-Healing?, współautor: ?The Yoga of Herbs? ?Jednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich?. dr David Frawley, autor: ?Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide?, współautor: ?The Yoga of Herbs? ?Książka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życia? Dr. Robert Svoboda, lekarz ajurwedyjski, autor: ?Prakruti, Your Ayurvedic Constitution? ?Nie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia?. Yogi Amrit Desai, założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowy Amadea Morningstar ? uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku. Urmila Desai ? poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki. Wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać
    Autor: Amadea Morningstar, Desai Urmila
    Wydawnictwo: Zielone wydawnictwo
    ISBN: 9788365852298
    Języki: polski
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 428
    Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

    Recenzje