Jak leczyć się czekoladą

Wydawnictwo AA
Jak leczyć się czekoladą
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
37,82 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 37,82 zł

Spożywanie prawdziwej czekolady jest zalecane ze względu na wspaniałe bogactwo występujących w niej mikroelementów, minerałów, witamin i polifenoli.

Książka „Jak leczyć się czekoladą” autorstwa prof. medycyny Henriego Joyeux i mistrza czekoladnictwa Jeana Claude’a Bertona jest prawdziwą encyklopedią wiedzy o czekoladzie, dzięki której poznajemy:
- pochodzenie i historię magicznego owocu drzewa kakaowego, zbieranego w lasach tropikalnych, skąd został sprowadzony do Europy przez odkrywców Nowego Świata;
- zalety czekolady, popularnej wśród rdzennej ludności Ameryki i bardzo szybko docenionej także na wielkich europejskich dworach królewskich, a nawet w Watykanie;
- porady zdrowotne;
- rytuał przygotowania i picia czekolady oraz właściwości aromatyzujących ją naturalnych dodatków;
- sposób wyrobu czekolady, w tym czekolady organicznej;
- szczegółowe informacje na temat czekoomegi, czyli czekolady z dodatkiem dobroczynnych kwasów tłuszczowych omega, znacząco wzmacniających walory odżywcze czystej czekolady.

Autorzy doradzają też jak nauczyć się odróżniać prawdziwą czekoladę od jej licznych podróbek.

Obowiązkowa lektura, nie tylko dla medyków!

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wydawnictwo AA s.c. Andrzej Mardyła, Hanna Mardyła
ul. Ciepłownicza 29
31-574 Kraków (Polska)
tel: 695 994 191
email: rlipowski@aa.com.pl


Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 17.0x24.0 cm
  • Oprawa: twarda
  • Tytuł: Jak leczyć się czekoladą
    Autor: prof. Henri Joyeux, Jean-Claude Berton
    Wydawnictwo: Wydawnictwo AA
    Kod paskowy: 9788378640790
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 208
    Format: 17.0x24.0 cm
    Oprawa: twarda

    Recenzje